fürjek    tyúkok   nyuszik    kutyák   cicák

topifarm.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Talán 7-8 éves lehettem, amikor megkaptam az első nyuszimat. Kedves, szerény természete, ragaszkodása azonnal megtetszett.

 

 A nyuszi nem kiabál, nem követel, nem okoz kárt, mint sok más állat. Úgy éreztem már gyerekként, hogy szeretnék egy nyúlfarmot, 500, vagy 1000 anyával. Persze ettől a vágytól még mindig nagyon messze vagyok, s talán nem is jutok el ennek magvalósításáig.

 Eleinte rengeteg kudarcot kellett átélnem, hiszen a nyúl rendkívül érzékeny állat, a gyomra és az egész szervezete azonnal reagál a legkisebb mértékű támadás esetén is. Sokszor az is elég, ha csupán másféle takarmányt kap az addig megszokotthoz képest és már bele is betegszik. Felfúvódás, szúnyogcsípés okozta mixomatózis, bélbetegségek, hogy csak a legjellemzőbbeket említsem.

 Aztán ott van a fajta kérdés. A pici, törpenyulak nagyon szaporák, sok sikert lehet elérni velük, de gazdasági jelentőségük nincs, hústermelésük elenyésző. Az óriás nyulak ezzel szemben nagyon gyors ütemben növekednek, rengeteg hús kihozható belőlük, ám tapasztalataim szerint nagyon rossz anyák: ritkán, keveset fialnak és nem is olyan gondoskodóak, mint kisebb társaik.

 Ezek persze csak a legfontosabb, kiemelt tapasztalatok, ezen kívül ott van még rengeteg más dolog: a takarmány fajtája, minősége, mennyisége, összetétele, a zöldek és a szénák szerepe, a nyalósó hazugsága és sok más dolog, amire mind-mind hosszú évek, évtizedek alatt kellett rájönnöm, megértenem.

 Ha szeretne élő nyulat vásárolni, keressen meg bátran! A nyúl aktuális árát megtalálhatja a termékek ára menüpontban.

 Ha pedig a címben feltett kérdésre adott válaszom érdekli, látogasson el a topiblog.hu oldalra, ahol bővebben írok erről a csodálatos tulajdonságokkal rendelkező teremtményről!